Warning: The magic method Visual_Form_Builder::__wakeup() must have public visibility in /data/www/preuvenemert.nl/www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php on line 68 Deprecated: Required parameter $per_page follows optional parameter $orderby in /data/www/preuvenemert.nl/www/wp-content/plugins/visual-form-builder/admin/class-entries-list.php on line 120 Deprecated: Required parameter $per_page follows optional parameter $orderby in /data/www/preuvenemert.nl/www/wp-content/plugins/visual-form-builder/admin/class-forms-list.php on line 166 Warning: The magic method Visual_Form_Builder_Form_Display::__wakeup() must have public visibility in /data/www/preuvenemert.nl/www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 35 Wie zijn we

Wie zijn we

Over Stichting Preuvenemert Broenssem

De naam ‘Preuvenemert’ is een samenvoeging van ‘Preuven’ wat proeven betekent en ‘Mert’ is afgeleidt van de locatie waar het evenement wordt gehouden, namelijk een van de marktpleinen in Brunssum

Stichting Preuvenemert Broenssem

Opgericht in 2015

Kernwoorden die het Preuvenemert Broenssem omschrijven zijn:
‘Eten – Drinken – Kunst – Cultuur’

Stichting Preuvenemert Broenssem is in 2015 opgericht na een succesvolle eerste editie van het Preuvenemert Broenssem. Op zondag 28 juni 2015 heeft deze eerste editie plaatsgevonden op de Ouwe Mert te Brunssum. 

De Ouwe Mert, oftewel Oude Markt, gelegen aan de Dorpstraat staat ook wel bekend als het oude stadshart van Brunssum. Enkele jaren geleden is de Ouwe Mert geheel gerenoveerd en kreeg als bestemming ‘evenementenplein’. 
De zussen Carmen Mevis en Lieke van Dijk – Mevis wilden dit mooie stukje Brunssum nieuw leven inblazen door een evenement te organiseren voor alle inwoners van Brunssum en omstreken. 
Zij gingen op zoek naar een concept dat nog niet bekend was in het Brunssumse en kwamen op het idee om een ‘Proefmarkt’ te organiseren. 
Bezoekers zouden op deze markt moeten kunnen ‘proeven’ van streekproducten en ambachten.
Dit bleek een succesformule te zijn, wat vele Brunssummers aansprak.

 

 

Het Preuvenemert Broenssem is inmiddels een jaarlijks terugkomend buitenevenement en zal altijd plaatsvinden op de laatste zondag van juni.
Het Preuvenemert Broenssem biedt u een culinair- en ambachtelijk evenement waar zowel food als non-food stands te vinden zijn. Tijdens het evenement kunnen de bezoekers in een gezellige, ongedwongen sfeer genieten van lokale hapjes en drankjes, als ook van andere ambachtelijke, zelfgemaakte producten van lokale (kleine en grotere) ondernemers.
Kernwoorden die het Preuvenemert Broenssem omschrijven zijn:
‘Eten – Drinken – Kunst – Cultuur’

Wie zijn wij

Het Preuvenemert Bestuur

Op dit moment bestaat Stichting Preuvenemert Broenssem uit 5 bestuursleden, welke allemaal behoren tot het algemeen dagelijks bestuur. 

Voorzitter van de Stichting is Carmen Mevis,
met aan haar zijde Lieke van Dijk – Mevis als secretaris. 
Jaimy van Dijk is als Penningmeester verantwoordelijk voor de financiële afwikkelingen binnen de stichting. Jaimy wordt in deze functie ondersteund door Jan Mevis die de functie van 2e penningmeester bekleed. 
Carin Mevis ondersteunt als 2e secretaris Lieke in haar functie. 
Eenieder die binnen het team van Stichting Preuvenemert Broenssem actief is, doet dit op vrijwillige basis.

CONTACT

Stichting Preuvenemert Broenssem

Karel Doormanstraat 13 6443 SB Brunssum

+31 610428390/ +31 627012781

info@preuvenemert.nl